Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Honderden huishoudens in voormalig Zederik krijgen per ongeluk dubbele belastingaanslag

Honderden huishoudens in de voormalige gemeente Zederik hebben twee keer een belastingaanslag gehad voor de rioolheffing. Het gaat om een fout, benadrukt de gemeente Vijfheerenlanden. 

Bijna 1900 mensen in de voormalige gemeente Zederik hebben twee keer een brief gehad dat zij rioolheffing moeten betalen. Uiteraard, zo meldt de gemeente, hoeft de belasting maar één keer per huishouden te worden betaald. 

,,Wij betreuren dat dit is gebeurd en sturen iedereen die een dubbele aanslag heeft ontvangen vandaag nog een brief met excuses’’, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. ,,Het Klant Contact Centrum is geïnformeerd, zodat zij inwoners die bellen met vragen het juiste antwoord kunnen geven geven en kunnen uitleggen wat er is gebeurd.’’ 

Technisch probleem

Het ging mis bij een deel van de inwoners dat normaal gesproken belastingaanslagen digitaal ontvangt via MijnOverheid. ,,Door een technisch probleem met de belastingapplicatie was het niet mogelijk om de aanslagen op tijd te verzenden. Daarom hebben we deze aanslagen zelf geprint en per post verzonden’’, legt de gemeente uit. 

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

,,De fout die is gemaakt is dat deze laatste groep aanslagen ook in het bestand zat dat naar de drukker is gestuurd.’’ Vanuit de drukkerij werden de aanslagen opnieuw geprint en verzonden, waardoor een deel van de inwoners de brief dus twee keer kreeg. Om te voorkomen dat het nog een keer mis gaat, belooft Vijfheerenlanden het proces extra te gaan controleren.

Telefoon roodgloeiend

De telefoon van de gemeente Vijfheerenlanden stond begin maart al roodgloeiend over de rioolheffing in voormalig Zederik, omdat deze belasting - net als de afvalstoffenheffing - fors hoger uitvalt dan een jaar eerder. Die stijging was aangekondigd en volgens de gemeente noodzakelijk om 'kostendekkend’ te zijn. Woordvoerder Attie Mager zei destijds dat de belasting geen ‘melkkoe’ is voor de gemeente. ,,Dat mag niet eens. Het bedrag voor rioolheffing moet ook echt naar riolering gaan.’’ 

Rivierenland