Volledig scherm
Brand Apollostraat Hardinxveld © Wim Klop

Huis is nog heel dankzij toeteraar

Dat een brand in een carport aan de Hardinxveldse Apollostraat niet uitbreidde, is te danken aan een alerte automobilist. Die claxonneerde iedereen wakker.

Quote

Dit was echt een hele goede actie

Rond 2.00 uur gisterochtend rukte de brandweer uit naar de Apollostraat in Hardinxveld-Giessendam. Een autobrand aan de Peulenlaan, zo werd gemeld. Het bleek echter dat een carport en een schuur aan de naastgelegen Apollostraat vlam hadden gevat. Er stond een auto onder, maar die is niet in brand gevlogen. ,,De auto is juist gespaard gebleven. Die heeft mijn zoon, samen met de alerte melder, nog in veiligheid weten te brengen’’, zegt de bewoner van het huis, die liever niet met zijn naam in de krant wil.

,,Ik dacht nog boos: ‘Welke dwaas is er aan het toeteren om 2.00 uur
 ’s nachts?’ Maar toen kwam mijn zoon de kamer binnen rennen. ‘Er is brand’, riep hij.’’ De zes bewoners (vier volwassenen, twee kinderen) moesten het huis uit, net als de buren, voor de zekerheid. 

Hitte

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis. ,,De hitte was enorm. Maar het was gelukkig snel geblust.’’ Binnen twee uur, zo bevestigt een woordvoerster van de brandweer. ,,We rukten eerst uit met twee auto’s, maar toen de tweede aan kwam rijden, kon die alweer rechtsomkeert maken.’’

Volledig scherm
De carport na de brand, zwartgeblakerd. © rv - AD

Rond 04.00 uur konden de bewoners het huis weer in, nadat beide woningen geventileerd waren en gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, daar wordt nog onderzoek naar gedaan door brandweer en politie. Dat is gebruikelijk.

Wie de alerte ‘toeteraar’ is, is niet bekend. ,,Ik weet niet wie hij is, dat vergat ik te vragen in de drukte’’, zegt de bewoner. ,,Ik hoop dat nog van de hulpdiensten te horen. Dit was echt een hele goede actie. De straat loopt dood, het is hier ’s nachts altijd doodstil.’’ 

poll

De borden 'Gorinchem-centrum' moeten vervangen worden door borden 'Gorcum-Vesting'

  • Eens, dat spreekt veel meer aan (51%)
  • Oneens, het is toch gewoon een centrum (49%)
641 stemmen