Volledig scherm
Niklas Anderberg en Marja de Raadt deden ook een duit in het zakje met hun idee. © Cor de Kock

Ideeën over Gorcums stegenplan begin september bekend

Na de zomervakantie worden de ideeën gepresenteerd om de Gorcumse stegen aantrekkelijker te maken. Ondernemers en bewoners dachten mee.

De wens om de stegen in het stadshart van Gorinchem aantrekkelijker te maken, leeft al jaren. Tot nu toe bleef het veelal bij praten over de mogelijkheden. Vooral ook door het gebrek aan voldoende geld.

Boekje

Na de zomervakantie presenteert Citymarketing diverse ideeën voor de Gorcumse stegen. Die zijn samengebracht in een boekje, dat woensdag 5 september verschijnt. Hierin staan de opwaardeerplannen uitgewerkt. Niet alleen ondernemers maar ook bewoners hebben meegedacht.

De Kerksteeg, de Kraansteeg en de Helmsteeg krijgen vanwege hun prominente ligging tussen de Hoogstraat, de Langendijk en de Grote Markt prioriteit.

Kunstetalage

Marja de Raadt en Niklas Anderberg, bewoners van de Kerksteeg, willen bijvoorbeeld zelf een kleine kunstetalage inrichten. Hier kunnen passanten een blik op hun schilderijen werpen. Hun idee sluit aan bij het streven om meer licht, groen en kleur in de stegen te brengen. Ook verbetering van de bestrating staat op het lijstje, evenals meer kunst in de stegen waar De Raadt en Anderberg dus bij aanhaken.

Een eerste aanzet voor meer kunst werd twee jaar geleden al gegeven. In de Gasthuisgang werd de oude automatiek teruggebracht in de vorm van een muurschildering in combinatie met tegeltjes. Door gebrek aan geld bleef het daar destijds bij. De wil om de doorsteekjes in de stad aantrekkelijk te maken, bleef echter leven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!