'Ik moest eerlijk gezegd wel lachen om de felle reactie (domme lul) van het raadslid'

ColumnMag je als raadslid, buiten de raadszaal, termen als ‘domme lul’ gebruiken? Deze vraag spookt door mijn hoofd naar aanleiding van een Twitterfittie waarbij het Dordtse gemeenteraadslid John van der Net (VVD) betrokken is.

Volledig scherm
Kees Thies. © Maartje Brockbernd

De politicus raakte, op Twitter dus, onlangs geïrriteerd door de kreet ‘Hé lul ga werken... of doe je dat niet naast het raadslidmaatschap?’ Daarop gaf Van der Net (die overigens een volledige baan heeft) de boodschapper een koekje van eigen deeg met de repliek: ‘Hebben ze je wel eens verteld dat je een domme lul bent?’

Waar de discussie nou over ging, ben ik alweer vergeten, maar ik moest eerlijk gezegd wel lachen om de felle reactie van het raadslid, van wie bekend is dat hij zijn meningen meestal niet onder stoelen of banken steekt. Overigens wil dat niet zeggen dat ik zijn zienswijze altijd deel (vaker niet dan wel zelfs), maar ik stel zijn, soms provocerende directheid, over het algemeen wél op prijs; je weet in ieder geval wat je aan hem hebt.

John’s visie op de wereld is zelden grijs, maar nagenoeg altijd óf zwart, óf wit. Je zou dan kunnen stellen dat discussiëren met deze op en top liberaal weinig zin heeft, aangezien hij óók nog eens de neiging heeft zich te nestelen in de loopgraaf van zijn eigen gelijk. Zo komt dat in ieder geval over als je zijn Twitter-tijdlijn volgt, waarbij ik eerlijkheidshalve moet aantekenen dat zijn loopgraaf meestal gefundeerd is op feitelijkheden... de man leest de stukken, zeg maar. 

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (13%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (71%)
889 stemmen