Volledig scherm
Nico Gros - GroenLinks Vijfheerenlanden © Pel Astrid

'Ik zit ook nog in de commissie Losse Eindjes'

EVEN vragen aanHij liep over van Leerdam 2000 naar VHL Lokaal en ging anderhalf jaar geleden alleen verder als Fractie Gros in de raad van Leerdam. Nu staat Nico Gros (74) als tweede op de lijst van GroenLinks Vijfheerenlanden bij de verkiezingen op 21 november.

In het Vijfheerenlandenberaad werd u voor het eerst aangesproken als 'GroenLinks'. Hoe vond u dat?

,,Ik meen dat het de ChristenUnie was die mij aansprak als 'Gros slash GroenLinks'. Ja ik voelde me super trots. Nu is het echt, dacht ik en ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Ik geloof dat ik mijn duim opstak."

Heeft u er naar uit gekeken, om bij GroenLinks te horen?

,,Ja, ik moest het natuurlijk erg lang voor mij houden. Toen de kandidatenlijsten werden vrijgegeven, viel er een last van mij af. Ik zat, zit natuurlijk nog voor Fractie Gros in de raad van Leerdam. Het is natuurlijk ook best speciaal dat GroenLinks helemaal niet vertegenwoordigd was in Leerdam, Zederik en Vianen en nu voor het eerst meedoet. Een jaar geleden ben ik lid geworden van de partij en nu sta ik tweede op de lijst."

Hoe komt het dat u zo hoog op de lijst staat?

,,Vanwege mijn grote politieke ervaring. Ik zit nu ook nog in de commissie 'Losse Eindjes' die op weg naar de fusie tussen Leerdam, Vianen en Zederik allerlei zaken aanpakt die anders blijven liggen. Ik mag wel zeggen dat ik goed ben ingevoerd in de politiek en dat is natuurlijk wel een pre bij de start van deze nieuwe partij in dit gebied."

Hoe omschrijft u uzelf als politicus?

,,Ik houd niet zo van dat strakke en gereguleerde. Inhoudelijk houd ik mij vooral bezig met jeugd en ouderen. Die sociale betrokkenheid is waarom ik in de politiek zit."

Bent u echt al 74 jaar?

,,De maatschappij houdt mij jong.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (57%)
  • Niet mee eens (43%)
1147 stemmen