Volledig scherm
Gieni en Gerrie (hier met kleindochter Tessa) in hun Hardinxveldse winkel voor tweedehands kinderkleding en speelgoed. © Cor de Kock

‘Illegale’ kledingzaak Hardinxveld start petitie om te mogen blijven

De met sluiting bedreigde tweedehandskledingzaak Het Hobbelpaardje/’t Knaapje in Hardinxveld-Giessendam is een online petitie gestart om te mogen blijven.

De zaak van Gieni van Wingerdenen Gerrie de Ruiter aan de Binnendams, waar mensen die krap bij kas zitten tweedehands kleding en speelgoed kunnen kopen of verkopen, moet van de gemeente Hardinxveld-Giessendam een winkelpand huren of sluiten.

Hardinxveld zag zich vorig jaar gedwongen om op te treden tegen het feit dat de zaak in een woning huist. Dat mag eigenlijk niet, maar werd 21 jaar lang gedoogd. Omdat iemand een handhavingsverzoek heeft ingediend, is Hardinxveld verplicht om de eigenaressen voor de keuze te stellen: sluiten of verhuizen naar de Peulenstraat. Omdat de zaak te weinig opbrengt om huur te kunnen betalen, moet Het Hobbelpaardje dicht.

De vrouwen hopen op een maas in de wet waardoor ze toch kunnen blijven. De petitie is inmiddels door honderden mensen ondertekend. In de gemeenteraad heeft de ChristenUnie vragen gesteld. Het college heeft nog niet gereageerd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland