Volledig scherm
Inbrekers sloegen toe bij de Jysk aan de Vlietskade. © Google Streetview

Inbraak bij Jysk in Arkel, winkel weer open

UPDATEBij meubel- en interieurwinkel Jysk aan de Vlietskade in Arkel is vannacht ingebroken. Voor zover bekend is er niets gestolen. Wel is de schade aan het pand aanzienlijk. De winkel was vanwege sporenonderzoek enige uren gesloten. Rond het middaguur gingen de deuren weer open.

De daders kwamen vannacht binnen via een gat dat zij maakten in de aluminium gevel aan de zijkant van het pand. Op drie plekken lukte dat: bij de kartonpers, bij het sanitair en uiteindelijk ook bij het kantoor.  Het is volgens storemanager Joost Vlasblom nog niet bekend of de daders ook daadwerkelijk iets hebben gestolen. 

,,Er zijn voetafdrukken gezien, maar die kunnen ook van het personeel zijn geweest. Verder zijn er bloedsporen aangetroffen. Die worden nu onderzocht.’’ Vanwege het sporenonderzoek mocht het personeel van Jysk het pand  tijdelijk niet in. Ook bleef de deur voor klanten gesloten. Vlasblom: ,,Bij mijn weten zijn de daders niet in de buurt van de kluis geweest, want die zit nog dicht.’’

Vlasblom zegt nog geen enkel idee te hebben over wat de daders van plan waren. ,,Het is wel frappant dat ze uiteindelijk toch in het kantoorgedeelte kwamen. Van buiten is dat immers niet zichtbaar.’’ Op dit moment worden bewakingsbeelden onderzocht. Te zien is dat er rond 02.45 uur een Citroën Berlingo bij het pand staat. De inbraak zelf is echter niet op beelden vastgelegd. Het alarm in het kantoor ging tussen 05.15 en 05.30 uur af. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Arkel en omstreken? Schrijf je hier in!