Volledig scherm
De Grote Kerk in Gorinchem © Binnenstadsmanagement Gorinchem

Initiatiefnemer Nashville-verklaring spreekt in Gorinchem

Dominee Maarten Klaassen uit het Zeeuwse Arnemuiden spreekt komende zondag in de Grote Kerk in Gorinchem. Klaassen is een van de initiatiefnemers van de vertaling van de inmiddels omstreden Nashville-verklaring.

In die verklaring staat dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. Het zou in strijd zijn met ‘Gods heilige bedoelingen wanneer mensen zichzelf bewust zien en positioneren als personen met een homoseksuele of transgenderidentiteit.’ Ook stelt de verklaring dat ‘God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw’. Verder zou genezing van homoseksualiteit mogelijk zijn. De orthodoxe boodschap werd afgelopen weekeinde door ruim tweehonderd protestantse predikanten en voorgangers ondertekend.

De Nashville-verklaring, die de afgelopen maanden is komen overwaaien uit Amerika en de afgelopen tijd op initiatief van onder meer Maarten Klaassen is vertaald, zorgt ook in ons land voor grote ophef. Niet alleen vanuit de hoek van de homo-emancipatiebeweging, maar ook vanuit verschillende kerken, die stellen dat er wel degelijk plek is voor homoseksuelen en transgenders.

Niet anti-homo

Klaassen zei gisteren tegen de NOS dat de verklaring ‘in eerste instantie’ helemaal niet is bedoeld als anti-homo. Hij stelde in de eerste plaats alleen te willen opkomen voor het klassiek-christelijke standpunt over man en vrouw.  ,,Dat komt door de enorme invloed van de homo-lobby op de samenleving en wij willen een ander geluid laten horen, namelijk wat de kerk altijd heeft voorgestaan”, aldus de predikant in het radioprogramma Nieuws & Co. Hij doelt daarmee op de volgens hem buitenproportionele aandacht die een klein percentage van de samenleving door ‘een behoorlijke agressieve campagne’, onder meer door het hijsen van regenboogvlaggen.

De dienst in de Grote Kerk op zondag 13 januari begint om 09.30 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland