Volledig scherm
Foto ter illustratie. © pxhere

Inwoners van Molenlanden sporten minder vaak dan gemiddeld

Inwoners van Molenlanden sporten relatief weinig. Het percentage niet-sporters onder volwassenen in de gemeente ligt op 57,4 procent. Dat terwijl het landelijk gemiddelde 48,7 procent bedraagt. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente.

Molenlanden spreekt in de begroting voor 2020 de ambitie uit dat 'zoveel mogelijk mensen deelnemen aan sportactiviteiten, zodat we een impuls geven aan gezondheid en sociale cohesie'.

,,Landelijke tendensen die we ook in Molenlanden zien, zijn de afname van motorische vaardigheden van kinderen. En er zijn groepen mensen die nooit sporten. Sportaccommodaties zijn niet altijd bezet. De klassieke sportvereniging komt verder onder druk te staan doordat ledenaantallen teruglopen en het aantal vrijwilligers afneemt'', stelt het college van burgemeester en wethouders. ,,Respectvol omgaan met elkaar binnen en buiten het veld is iets anders dat aandacht van onze samenleving vraagt'', voegt het college daaraan toe.

Molenlanden gaat vanaf het komend jaar onderzoek doen naar het promoten van sporten in de gemeente. Ook de sportclubs worden daarbij betrokken. Het onderzoek wordt bekostigd via deelname aan het Nationaal Sportakkoord van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (57%)
  • Niet mee eens (43%)
1416 stemmen