Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Inwoners Vijfheerenlanden mogen meedenken over nieuwe burgemeester

Charismatisch en vernieuwend, of liever wijs en bedachtzaam? Inwoners van Vijfheerenlanden mogen meedenken over wie de nieuwe burgemeester moet worden.

Moet de nieuwe burgemeester van Vijfheerenlanden vooral bezig zijn met uitdagingen vandaag, of ook toekomstgericht denken? Is het belangrijk dat hij of zij zelf het woord neemt, of moet de burgemeester juist anderen laten spreken? 

Na de fusie tussen Leerdam, Vianen en Zederik tot Vijfheerenlanden, staat er een waarnemend burgemeester 'aan het roer’. De bedoeling is dat Jan Pieter Lokker het stokje zo snel mogelijk overdraagt aan een kroonbenoemde, vaste burgemeester. 

Enquête

De gemeente Vijfheerenlanden heeft een enquête opgesteld waarin het inwoners vraagt wat zij belangrijk vinden van de nieuwe ‘eerste burger’. Op BurgemeesterVijfheerenlanden.nl kunnen bewoners tot vrijdag 26 april aangeven welke karaktereigenschappen zij belangrijk vinden. De gemeenteraad is ook van plan om Vijfheerenlanden in te trekken om met mensen in gesprek te gaan over hun verwachtingen van de nieuwe burgemeester. 

In mei moet de profielschets gereed zijn, waarna de vacature wordt opengesteld. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland