Iris en Fedde brengen tekeningen en lekkers bij hun overgrootopa Frits Maaijen (86). Vanuit zijn woning in Hof van Ammers in Groot-Ammers hengelt hij het mandje naar boven.
Volledig scherm
Iris en Fedde brengen tekeningen en lekkers bij hun overgrootopa Frits Maaijen (86). Vanuit zijn woning in Hof van Ammers in Groot-Ammers hengelt hij het mandje naar boven. © Cor de Kock

Isolatie? Opa Frits (86) hengelt van twee hoog de boodschappen binnen

Op veilige afstand hengelt Frits Maaijen (86) uit Groot-Ammers vanaf twee hoog wat lekkers en wat mooie tekeningen naar binnen. Zijn achterkleinkinderen Iris en Fedde komen deze dagen regelmatig iets leuks of iets lekkers brengen. 

‘Niet dat het nodig is, het is meer een grappige aanvulling, want zorginstelling Hof van Ammers zorgt echt heel goed voor opa Frits. Zet dat er alsjeblieft bij, want ze werken daar keihard,’ voegt de familie er nog aan toe. 

Geen noodzaak

‘Dit mandje is geen pure noodzaak, maar meer een manier voor ons om even contact te hebben.’ Het werkt als een trein en er zijn tot nu toe nog geen eieren gesneuveld onderweg. Opa Frits, die het mandje volgens familielid Milou van den Dool ‘nog behoorlijk snel’ naar boven weet te hijsen, zwaait vrolijk naar zijn achterkleinkinderen en houdt verder contact via de telefoon. 

Rivierenland