Oproep van jongerenplatform Bendr, actief in Gorinchem en Vijfheerenlanden, om slim te chillen.
Volledig scherm
Oproep van jongerenplatform Bendr, actief in Gorinchem en Vijfheerenlanden, om slim te chillen. © Bendr

Jongerenplatform roept op niet samen te komen want ‘boete staat gelijk aan 487,5 frikandelbroodjes’

Jongerenorganisatie Bendr, actief in Gorinchem en Vijfheerenlanden, roept jongeren op om niet meer samen te komen in groepen. Met de campagne #slimmerchillen wijzen ze hen op de boete van 390 euro die op samenscholing staat en rekenen ze even voor wat er allemaal met dat bedrag kan worden gedaan.

Dat zijn - zo rekent Bendr voor - 487,5 frikandelbroodjes, 72,2 uur vakkenvullen, 1329 rollen wc-papier, 780 blikjes energiedrank of vier jaar Netflix kijken. De jongerenwerkers roepen via sociale media op om vooral te luisteren naar de landelijke adviezen. ‘Naar buiten is prima natuurlijk, maar ga niet in groepen en houd afstand. Zo zijn we het snelste weer corona vrij.’

Behalve de dringende oproep om niet in groepen te chillen, deelt Bendr op Instagram en Facebook ook tips voor jongeren die zich vervelen en plaatsen ze de maatregelen in perspectief. ‘Onze opa's en oma's hebben natuurrampen, de hongersnood en oorlogen moeten meemaken. Wij moeten bankhangen, instagrammen en gamen’. Moet lukken, besluiten de jongerenwerkers. 

Wie zich zorgen maakt of eenzaam is, kan ook bij de jongerenwerkers aankloppen, benadrukken ze.

Rivierenland