Volledig scherm
Locatie Krabbebossen van Juzt. © Hollandse Hoogte / Joyce van Belkom

Juzt en bonden praten weer: ‘Fatsoenlijk sociaal plan lukt misschien toch’

De vakbonden en Juzt praten weer over een sociaal plan voor de werknemers. De jeugdzorginstelling houdt op te bestaan als gevolg van financiële problemen. Juzt verzorgt niet alleen in de West-Brabantse gemeenten de jeugdzorg, maar doet dat op dit moment ook in de gemeente Altena.

De FNV dreigde de instelling nog met een kort geding omdat Juzt zich niet aan de afspraken in de cao voor zo'n sociaal plan zou houden, met daarin afspraken over onder meer een transitievergoeding.

,,Ons dreigement is nog niet van tafel'', zegt FNV-bestuurder Janny Coppens. ,,Maar het gesprek dat we vorige week hebben gehad met bestuurder Vincent Schouten was in beginsel positief. Ik heb voor het eerst het idee dat het misschien toch lukt om een fatsoenlijk sociaal plan voor het personeel voor elkaar te krijgen. Deze week praten we verder.''

Rode cijfers

Bij Juzt, de grootste jeugdzorg-aanbieder in West-Brabant, werken nog enkele honderden mensen. Vorig jaar viel het besluit om de instelling, die diep in de rode cijfers is beland, in onderdelen te verkopen. Ook het onroerend goed wordt van de hand gedaan.

Dit voorjaar moet dat zijn gebeurd en houdt Juzt op te bestaan.

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen