Volledig scherm
PREMIUM
© gemeente Lingewaal

Kan die radar niet ergens anders?

VRAAG BIJ HET NIEUWSDefensie wil een nieuwe radartoren in Herwijnen neerzetten. Lingewaal stemt niet in, maar het ministerie kan alsnog bouwen. Waarom per se in Herwijnen?

Bouw zo'n ding lekker ver van de bewoonde wereld. Of over de landsgrenzen. Niét in een dorp waar de inwoners hun portie straling al hebben gehad, gezien de vorige radartoren (die was voor de luchtvaart), KNMI-radar én schepen met radar op de Waal. Meerdere inwoners hebben bovenstaande, in diverse bewoordingen, al uitgeroepen op de diverse informatiebijeenkomsten die Lingewaal, samen met het ministerie, RIVM en GGD, organiseerden.

  1. Johan kwam uit de kast in de biblebelt: ‘Het kostte me negentig procent van mijn vrienden’
    PREMIUM

    Johan kwam uit de kast in de biblebelt: ‘Het kostte me negentig procent van mijn vrienden’

    Opgroeien als homo in de biblebelt is geen eenvoudige opgave. Johan Verweij ondervond het aan den lijve tijdens zijn jeugd in Nieuw-Lekkerland. Tot zijn 23ste volgde hij noodgedwongen het pad dat van bovenaf werd opgelegd en door de kerk geleerd. Na een jarenlang gevecht hakte hij uiteindelijk de knoop door en besloot zijn eigen weg te gaan. Weer twaalf jaar later noteerde hij zijn ervaringen in een boek, ‘Het Roze Schaap - een gruwel Gods?’

Rivierenland