De leerlingen Thomas Maarten en Nowi (van links naar rechts) van de basisschool in Oudendijk hebben het er maar druk mee.
Volledig scherm
De leerlingen Thomas Maarten en Nowi (van links naar rechts) van de basisschool in Oudendijk hebben het er maar druk mee. © Ricardo Smit

Kerststukjes voor ouderen in Woudrichem: ‘Zo wordt het toch nog een beetje gezelliger’

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de drie basisscholen in Woudrichem zijn dezer dagen druk in de weer met het maken van kerststukjes. Niet voor henzelf of hun ouders, maar voor alle bewoners van zorgcentrum De Lemmenskamp. ,,Zo maken we het in coronatijd toch een beetje gezelliger.”

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Crowdfunding voor laatste F100 gevechtsstraaljager: 'Ging voor het eerst door geluidsbarrière'
  Play

  Crowdfun­ding voor laatste F100 gevechts­straal­ja­ger: 'Ging voor het eerst door geluidsbar­riè­re'

 2. Gele Hesjes demonstreren in Nijmegen tegen coronamaatregelen
  Play

  Gele Hesjes demonstre­ren in Nijmegen tegen coronamaat­re­ge­len

Rivierenland