Volledig scherm
GeoFort en Slot Loevestein dagen kinderen uit om in het populaire computerspel Minecraft hun eigen kasteel te bouwen. © Geofort/Rechtenvrij

Kinderen hebben al meer dan honderd virtuele ‘slot Loevesteintjes’ gebouwd

De bouw van het échte Slot Loevestein ging niet over een nacht ijs, maar een computervariant van het bekende kasteel staat er een stuk sneller. Al meer dan honderd virtuele 'Slot Loevesteintjes' zijn momenteel in aanbouw, als onderdeel van de Minecraftwedstrijd die het slot samen met GeoFort in Herwijnen uitschreef.

Kinderen worden binnen de wedstrijd uitgedaagd om in het populaire computerspel het bekende en rijksmonumentale kasteel bij Poederoijen na te bouwen. Daarvoor krijgen ze allemaal een lege 'kavel' in GeoCraft, de Minecraftserver van Geofort. 

,,De muren staan hierin al klaar, maar het is aan de kinderen om het kasteel verder af te bouwen en vorm te geven’’, aldus de organisatie. ,,Welke blokken kun je het best gebruiken voor de muren, het dak, de ramen? Het is de bedoeling dat het er zo realistisch mogelijk uitziet. Inmiddels doen er al meer dan honderd kinderen mee.’’

Prijs

Het doel van de wedstrijd is om kinderen enthousiast te maken voor het culturele erfgoed in hun omgeving.

Meedoen kan nog tot en met 16 november via www.geocraft.nl. De prijsuitreiking is op zaterdag 23 november. De winnaar ontvangt een overnachting op Slot Loevestein voor vier personen, een ritje met de watertaxi naar Woudrichem en een avondje eten op de pannenkoekenboot aldaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Poederoijen en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland