Volledig scherm
Slot Loevestein in Minecraft (voorbeeld). © Geofort

Kinderen worden uitgedaagd: maak de beste minecraftversie van Slot Loevestein

GeoFort en Slot Loevestein organiseren dit najaar een wedstrijd voor de beste minecraftversie van Slot Loevestein. Het doel van de wedstrijd is om kinderen enthousiast te maken over het cultureel erfgoed in hun omgeving.

Deelnemers kunnen begin oktober een minecraftperceel aanvragen met daarop de contouren van het slot. ,,Aan de kinderen de taak om dit gebouw op te leuken met ramen, deuren en mooie gevels en om het landschap aan te kleden”, vertelt Kevin de Schepper, Minecraftspecialist bij GeoFort. Ze hebben tot halverwege november de tijd om er iets moois van te maken.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
Minecraft spelen in Geofort © Geofort

De wedstrijd en het evenement zijn onderdeel van een breder project: GeoCraft in de Klas. Kinderen gaan met dit project, in en buiten de klas, door middel van Minecraft aan de slag met thema’s als cultureel erfgoed. Hierdoor leren leerlingen digitale vaardigheden te ontwikkelen zoals 3D-ontwerpen, het gebruik van data en het navigeren in een 3D-wereld. 

Het project is een samenwerking tussen GeoFort, Stichting LOGOS en Slot Loevestein en wordt mogelijk gemaakt door de subsidietoekenning van Fonds voor Cultuurparticipatie. Tijdens een publiekelijk minecraftevenement op 23 november zal de prijsuitreiking zijn, de prijs is een overnachting in de Suite & Breakfast bij Slot Loevestein.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Herwijnen en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland