Volledig scherm
De Nettorama in Gorinchem-Oost is inmiddels gesloten. De koelmeubelen worden naar buiten gereden. © AD

Klanten voor de gesloten deur bij Nettorama in winkelcentrum Oost

UpdateKlanten voor de Nettorama in Gorinchem-Oost stuiten vandaag op een dichte winkeldeur. ,,Nou ja zeg! Waar moet ik nu heen?'', vraagt een vrouw zich af hardop af wanneer ze ontdekt dat de supermarkt zaterdag voor het laatst open was. De inventaris wordt door werklui ondertussen op straat gezet. 

Algemeen directeur Harry Sulmann van Nettorama is op zijn beurt boos op Plus Retail, eigenaar van winkelcentrum Nieuw Dalem in Gorinchem-Oost. Volgens hem kreeg zijn bedrijf geen kans om het huurcontract te verlengen. Daarom ging het filiaal dicht, zodat de komende dagen de winkel ontmanteld kan worden.

Posters 

De sluiting van de supermarkt, die sinds de opening van het winkelcentrum er zat, komt voor veel klanten duidelijk onverwacht. Al hangen op de deur twee posters met dezelfde boodschap: zaterdag 26 mei was er voor het laatst te shoppen. Niemand die nu met zijn boodschappentas naar de winkel komt, heeft die mededeling gezien. 

Reden voor het vertrek uit winkelcentrum Nieuw Dalem: ,,We zijn aan het Wiardi Beckmanplein uit ons jasje gegroeid'', licht Sulmann toe. ,,Toen de kans zich voordeed om onze supermarkt te verplaatsen naar het nieuwe winkelcentrum Hoog Dalem hebben we die kans met beide handen gegrepen.''

Augustus

Nettorama zegde het huurcontract op met ingang van eind deze maand. Maar toen bleek dat het nieuwe winkelcentrum ten oosten van de Spijksesteeg pas in augustus opgeleverd zou worden, wilde de supermarktketen de huur alsnog verleggen.

Sulmann: ,,Winkelcentrum Nieuw Dalem is echter eigendom van Plus Vastgoed, de organisatie waaraan ook Plus Supermarkten behoort. De verhuurder bleek niet  bereid om de huur enkele maanden te verlengen. Wij hebben tot het allerlaatste moment geprobeerd om eruit te komen, maar zij kiezen er samen met de ondernemer voor om tijdelijk een monopolie voor zichzelf te creëren in Gorinchem-Oost”.

Arkelse Onderweg

Nettorama heeft nog een filiaal in Gorinchem, dat ligt aan de Arkelse Onderweg.

De Plus van Elbert van den Doel opent woensdag de deuren in het vernieuwde winkelcentrum Nieuw Dalem. In het gedeelte dat de Nettorama huurde, wordt een gezondheidscentrum gevestigd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in! 

Volledig scherm
Twee posters op de deur: veel klanten hebben de boodschap totaal over het hoofd gezien. © AD

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen