Volledig scherm
Dick Steenbergen oftewel De Dansende Balg. © Raphael Drent

Kleinkunst-hoppen op herhaling na succesvolle eerste editie

Op drie plekken in Werkendam kunnen belangstellenden op dinsdag 3 september voor de tweede keer Kleinkunst-hoppen. Bezoekers gaan langs allerlei plaatsen om zo kennis te maken met verschillende vormen van kleinkunst.

Op de drie historische plekken, allemaal op loopafstand van elkaar, treffen de bezoekers allerlei artiesten aan. Trio Drieërlei met zang en begeleiding van onder meer draailier en schalmei, trekzak-artiest De Dansende Balg en de zingende dichter Marco van der Bij doen mee aan het evenement, dat begint om 19.00 uur bij bistro Vrouwenhemel aan de Sasdijk.

Bezoekers gaan in groepjes de plaatsen langs en die plekken zijn stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard, volgens Marcel Vaandrager van de organisatie. ,,In een van de laatste authentieke 'vloedhuizen' van Werkendam en in de nog deels ingerichte hoefsmederij treden de kleinkunstartiesten op evenals op de derde plek, bistro Vrouwenhemel.”

Ook dit is een bijzondere plek met een rijke geschiedenis. ,,In vroeger tijden bediende 'mooi Maaike' er de mannelijke gasten op meer dan alleen maar een drankje. Een schilderij van haar hangt er nog steeds, een mooi detail.”

Succes

Vaandrager roemt de sfeer van het Kleinkunst-hoppen, dat naar zijn zeggen in 2018 een succes was en daarom nu een vervolg krijgt op 3 september.

,,De deelnemende semiprofessionele artiesten komen uit Tiel, Almkerk en Woerden. Het worden knusse optredens, waarbij de toeschouwers op korte afstand van de artiesten zitten. Dat schept een soort saamhorigheid tussen de artiesten en de bezoekers van de activiteit. Het programma is zo samengesteld dat de bezoeker drie heel verschillende optredens krijgt voorgeschoteld.”

Aan het eind van de korte voorstellingen is er een nazit voor de bezoekers en de artiesten in Vrouwenhemel. Deelname kost 4,50 euro. Aanmelden kan bij Marcel Vaandrager: info@marcelvaandrager.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland