Het reinigingssysteem kwam tijdens een test in Spanje op een vrachtwagen langszij bij een schip. Het vuile ballastwater wordt via het systeem geleid en daarna in de haven geloosd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het reinigingssysteem kwam tijdens een test in Spanje op een vrachtwagen langszij bij een schip. Het vuile ballastwater wordt via het systeem geleid en daarna in de haven geloosd. © Damen Shipyards Group/ Tarek Halabi Alonso

Klimaatfonds zet mobiel schoonmaaksysteem voor ballastwater van Damen Shipyards wereldwijd in

Klimaatfonds Climate Investor 2 gaat het mobiel reinigingssysteem voor ballastwater van Damen Shipyards Group inzetten in landen in Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Het investeringsfonds en de scheepsbouwer hebben afspraken gemaakt om de mogelijkheden om het systeem te leasen. Met de start is 2,8 miljoen euro gemoeid, maar de investering kan oplopen tot 24,5 miljoen euro. 

  1. Het complete overzicht van het amateurvoetbal: uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen
    PREMIUM
    VOETBAL TOTAAL

    Het complete overzicht van het amateur­voet­bal: uitslagen, doelpunten­ma­kers en verslagen

    Kozakken Boys blijft teleurstellen in de Jack's League en staat na de 2-0 nederlaag bij Excelsior Maassluis zestiende. Oranje Wit - Kloetinge werd in 1B bij een 0-1 stand gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. De Dordtse derby RCD - SC Emma kende een spectaculaire ontknoping, met Emma als winnaar: 1-3. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.

Rivierenland