Roy Grünewald over de kwestie rondom de houtkachel van burgemeester Melissant.
Volledig scherm
PREMIUM
Roy Grünewald over de kwestie rondom de houtkachel van burgemeester Melissant. © FotoMeulenhof & Richard van Hoek

Kom op zeg! De burgemeester mag hout blijven stoken, ondanks bezwaar van de buurman

COLUMNEr zijn in Gorinchem honderden houtkachels. Daar hoor of lees je nooit iets over. Hoe komt het dat de kwestie tussen burgemeester Reinie Melissant en buurman Booij wèl het lokale nieuws haalt? Er is een oud Hollands gezegde: hoge bomen vangen veel wind.

 1. Buurman vecht vergunning aan: ‘Een derde houtkachel in de tuin van de burgemeester is teveel’
  PREMIUM

  Buurman vecht vergunning aan: ‘Een derde houtkachel in de tuin van de burgemees­ter is teveel’

  Gorcumer Hans Booij maakt zich serieus zorgen over zijn gezondheid. Zijn buren, burgemeester Reinie Melissant en haar man, willen hun tuinhuis gaan verwarmen met een houtkachel en hebben daarvoor inmiddels een vergunning gekregen. ,,De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt al jaren dat houtrook ongezond is. Die argumenten worden door de gemeente gewoon weggewuifd. Maar het is wel de derde houtkachel bij mijn buren.’’
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Rivierenland