Volledig scherm
© COR DE KOCK

Komende zomer vaart er misschien een veer van Zaltbommel naar Slot Loevestein

Bij gebrek aan een geschikte boot kwam het vorig jaar zomer niet van de grond: een snelle veerverbinding over de Waal tussen Zaltbommel en Slot Loevestein. Het ging om een proef van een jaar waarbij vier of vijf keer per dag een toeristische pont op en neer zou tuffen tussen stad en slot. De Bommelse gemeenteraad trok hiervoor geld uit. De tocht zou zo'n 45 minuten duren.

Toch is het plan niet van de baan, want achter de schermen wordt er volop gewerkt om de veerverbinding deze zomer alsnog te realiseren. Dat meldt de gemeente Zaltbommel.

Het streven is om in de zomervakantie te gaan varen en mogelijk ook een aantal weekeinden ervoor en erna. Op korte termijn wordt er meer over bekendgemaakt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Woudrichem telde slechts twéé zakkenrollers in 2016
    Video

    Woudrichem telde slechts twéé zakkenrol­lers in 2016

    Waar ben je in Nederland het veiligst? In het Brabantse Woudrichem! Geen roofovervallen. Geen straatroven en slechts twéé zakkenrollers telde deze gemeente vorig jaar. In 2016 waren er 44 auto-inbraken, in 2017 nog maar 11. Het vestingstadje Woudrichem zelf is beroemd door de SBS-serie Dokter Tinus, maar ook in de minder bekende dorpen Andel, Giessen, Rijswijk, Almkerk, Waardhuizen, Uitwijk en Uppel is het goed toeven. De gemeente is volgens de AD Misdaadmeter de veiligste van het land.

poll

Wil jij betalen om de Biesbosch te bezoeken?

  • Ja, extra geld voor onderhoud moet ergens vandaan komen (16%)
  • Nee, de natuur is van ons allemaal en moet vrij toegankelijk zijn (84%)
4620 stemmen