Het is stil in de Gorcumse binnenstad op vrijdag 13 maart. Dat is een dag nadat de eerste maatregelen werden afgekondigd die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is stil in de Gorcumse binnenstad op vrijdag 13 maart. Dat is een dag nadat de eerste maatregelen werden afgekondigd die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. © Anja Broeken/AD

Koop Lokaal Gorcum helpt winkeliers om tijdens coronacrisis de boel draaiende te houden

Ondernemers in Gorinchem zoeken elk op hun eigen manier wegen om het hoofd boven water te houden. Stichting Gorinchem Citymarketing brengt alle initiatieven bijeen op het platform Koop Lokaal Gorcum. ,,Zo kunnen wij hen een handje helpen’’, legt Agnes de Jong uit namens Citymarketing.

Het platform dat lokale ondernemers voor het voetlicht brengt, is te vinden op MooiGorinchem.nl, de website die de stichting gebruikt voor de marketing en promotie van de stad Gorinchem als grootste authentieke vesting van Nederland. ,,Door de uitbraak van de coronacrisis viel alles ineens stil. Onze agenda waarmee we allerlei activiteiten in de stad promotoren, raakte leger en leger door de afgelastingen’’, vertelt De Jong.

Rivierenland

Poll

Afsluiten van recreatiegebieden in het coronatijdperk

  • Ja. Het is gebleken dat mensen geen gehoor kunnen geven aan de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven (82%)
  • Nee. Je moet zelf de afweging kunnen blijven maken of het verantwoord is. (17%)
  • Geen mening (1%)
2928 stemmen