Volledig scherm
De Lichtjesavond in Leerdam. © Cor de Kock

Koor gezocht voor Lichtjesavond op Leerdamse begraafplaats

Voor de Lichtjesavond in Leerdam wordt naarstig een koor gezocht, nadat een zanggroep heeft afgezegd. Dat zegt organisator Ben de Weerd op Facebook.

De Lichtjesavond, dit jaar gehouden op 12 december, wordt voor de vijfde keer georganiseerd op de algemene begraafplaats van Leerdam. De begraafplaats aan de Tiendweg wordt tijdens de avond aangekleed met onder meer kaarsjes, fakkels en vuurkorven. De avond moet een steun zijn voor mensen die in de donkere dagen voor kerst een geliefde moeten missen. ,,Juist dan kan het een goed moment zijn om samen met anderen te gedenken’’, zei De Weerd daar eerder over.

Behalve de verlichting, zijn er ook toespraken op de Lichtjesavond en treden er verschillende koren op. Nu heeft er een koor afgezegd en vraagt De Weerd op Facebook of er mensen zijn die vervanging weten. ,,Welk koor uit Leerdam of omgeving is bereid om actief deel te nemen aan deze bijzondere avond en zo iets te betekenen voor de bezoekers?’’ Aanmelden of tips kunnen aan de organisatie worden doorgegeven per e-mail

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1644 stemmen