Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Kosten brandweerkazernes alweer hoger dan veiligheidsregio dacht

De gemeenten in Gelderland-Zuid, waaronder West Betuwe, Maasdriel en Zaltbommel, pikken het niet dat de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid de hand ophoudt voor de tegenvallende onderhoudskosten voor de brandweerkazernes. De organisatie nam diezelfde kazernes een aantal jaren geleden over van de verschillende betrokken gemeenten.

Voor het vierde jaar op rij is een verkeerde inschatting gemaakt van de kosten. De rekening van 9 ton eenmalig en bijna een half miljoen structureel per jaar is bij de gemeenten neergelegd. Die gaan daar niet mee akkoord en dus moet de regio een andere oplossing zoeken.

De verkoop aan de regio is destijds overhaast gebeurd, is de conclusie die in Zaltbommel en Maasdriel wordt getrokken. ,,Er waren gemeenten die goed geoutilleerde kazernes overdroegen, waar andere gemeenten bij wijze van spreken een oude schuur verkochten’’, reageert de Zaltbommelse wethouder Kees Zondag. ,,Gemeenten die een prima kazerne overdroegen, draaien nu op voor wat andere gemeenten nalieten.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland