Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Leerdam: Blijf storingen aan straatverlichting vooral melden

Iets meer dan honderd straatlantaarns wachtten vorige maand nog op reparatie of onderhoud, liet het college weten na vragen van de SGP-fractie. Het bureau Openbare Verlichting (OVL), waar Leerdammers defecten kunnen melden, zou niet naar behoren werken, signaleerde de partij.

Dat de reparatie vaak lang op zich laat wachten, komt echter niet door het bureau OVL, maar door de aannemer die de klus moet klaren. Die heeft op zijn beurt weer pech gehad met een nieuw computerprogramma en het vertrek van enkele medewekers. Daarnaast, schrijft de gemeente Leerdam, is netbeheerder Stedin soms verantwoordelijk voor reparatie van kabels. Dat kan even duren als er in de regio meer kabels op reparatie wachten.

Met zowel de aannemer als Stedin zijn afspraken gemaakt om defecte straatlantaarns sneller te repareren. Deze zomer wordt bekeken of de situatie verbeterd is.

Veiligheid

Intussen moeten Leerdammers die in het donker zitten de defecten vooral blijven melden. Dat kan gewoon bij het Bureau Openbare Verlichting. Wie vindt dat de veiligheid op straat in het geding is, wordt gevraagd om de melding ook te doen via dit e-mailadres. ,,De ene lamp wordt nu eenmaal erger gemist dan de andere.'' De gemeente bekijkt dan samen met de aannemer of het defect sneller verholpen kan worden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!