Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Leerdam stemt in met bouw nieuwe moskee

De Leerdamse vereniging El Mouahidine mag een nieuwe moskee bouwen aan de P.M. van Gentstraat. De gemeenteraad gaf daarvoor vanavond groen licht.

De spatel mag de grond in aan de P.M. van Gentstraat. De gemeenteraad van Leerdam besliste gisteravond, in navolging van burgemeester en wethouders van de stad, dat het bestemmingsplan kan worden gewijzigd.

Nieuwbouw van het verenigingsgebouw is al lange tijd een grote wens van de Marokkaanse moskee. Omdat vervanging van de moskee op de planning staat, is er al jaren geen renovatie gepleegd aan het bestaande gebouw, dat daardoor in slechte staat verkeert. Daarnaast is de moskee uit het jasje gegroeid. Het bestuur liet eerder weten meerdere lokalen nodig te hebben.

Inzamelingsactie

Omdat de nieuwe moskee groter wordt dan het huidige pand, moet formeel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Daarvoor is goedkeuring nodig in de gemeenteraad en die is gisteravond verleend. Vanuit de buurt waren geen bezwaren binnengekomen op de nieuwbouwplannen. De gemeente werkte eerder al mee aan de plannen van de vereniging, door de grond waarop het gebouw staat aan hen te verkopen.

Of er dan ook daadwerkelijk snel wordt gebouwd, is echter de vraag. De moskee is een inzamelingsactie gestart, omdat voor de nieuwbouw nog honderdduizenden euro’s nodig zijn. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen