Volledig scherm
Duncan Laurence met de trofee die hij afgelopen zaterdag won. © ANP

Leerdammers willen dat ‘hun’ glasstad de trofee voor het Songfestival maakt

Leerdammers vinden dat hun stad een rol moet krijgen bij Eurovisie Songfestival in Nederland volgend jaar. Op Facebook pleiten ze voor een glazen bokaal gemaakt in de glasstad.

Na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv buitelen steden over elkaar heen om alvast een rol voor zichzelf op te eisen tijdens het komende Songfestival in Nederland. Meerdere bestuurders opperden al de perfecte locatie voor het muziekfeest in 2020 te hebben.

Ook Leerdam eist vast een plekje voor zichzelf op. Activiteitenpagina Leerdam Bruist oppert op Facebook dat de stad - die niet voor niets de Glasstad wordt genoemd - de glazen bokaal zou moeten maken die aan de winnaar wordt meegegeven.

Kans

Quote

De trofee is van glas en misschien ligt hier voor Leerdam een kans

Leerdam Bruist

Het plan wordt massaal ondersteund door bewoners van de stad. ,,De trofee is van glas en misschien ligt er voor Leerdam een kansje om die volgend jaar te vervaardigen’’, oppert Leerdam Bruist. ,,Waarom niet? Dit zet ons Leerdam gelijk wereldwijd op de kaart.’’

Niet geschoten is altijd mis, zegt Leerdam Bruist. ,,We kunnen vast lobbyen. Het valt altijd te proberen.’’ Ook vanuit de gemeente Vijfheerenlanden wordt er al enthousiast gereageerd. Beleidsmedewerker Dick Admiraal prijst het ‘goede idee’. En wat Nanette van Ameijde, gemeentesecretaris van Vijfheerenlanden, betreft wordt er gelijk werk van gemaakt om dit te realiseren. 

Leerdam kent een lange geschiedenis met glas. In de stad staat de kristalfabriek van Royal Crystal. Daarnaast huist het Nationaal Glasmuseum er met glasblazerij. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!