Volledig scherm
Geralda den Ouden en Jesse Klaver © privéfoto gratis

Leerdamse te gast bij Jesse Klaver

Even vragen aanDe Leerdamse verzorgende Geralda den Ouden (38) doet haar best om de politiek bewuster te maken van problemen in de zorg. Maandagavond sprak ze een zaal in Amsterdam toe, op uitnodiging van GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Quote

Hij is oprecht geïnteresseerd in verhalen uit de private sector. Ik denk dat daar zijn grote kracht ligt.

Geralda den Ouden

Hoe kwam hij bij u terecht?
,,In augustus schreef ik een brandbrief aan Mark Rutte en daar was Jesse erg van onder de indruk. Toen hebben we een keer gebeld en vorige week vroeg hij me of ik mijn verhaal wilde doen tijdens een bijeenkomst. Dat vind ik wel een eer. Ik mocht de avond openen als gastspreker.”

Wat heeft u daar verteld?
,,Precies wat ik ook aan Mark Rutte schreef: dat er te veel is bezuinigd en dat de druk enorm hoog is door de personeelstekorten die zijn ontstaan. Daar moet snel iets aan gebeuren. Mensen krijgen nu niet de zorg die ze nodig hebben.”

Hoe werd die boodschap ontvangen door de zaal?
,,Mensen herkenden zich er in. En anderen uit de publieke sector vertelden soortgelijke verhalen. Ook daar spelen problemen met werkdruk en bureaucratie. Ik hoop echt dat GroenLinks deze punten in Den Haag kan aankaarten.”

Baalt u dat ze niet in het kabinet zitten?
,,Ja. Ik heb zelf SP gestemd, maar ook Groen Links is goed bezig. Jesse vind ik een heel sympathieke jongeman. Hij is oprecht geïnteresseerd in verhalen uit de private sector. Ik denk dat daar zijn grote kracht ligt.”

Ambieert u in de toekomst zelf een politieke functie?
,,Inmiddels beschik ik over aardig wat contacten, dus ik sluit het voor de toekomst niet uit. Als ik dan echt iets voor de zorg kan betekenen tenminste. Dat is wel een voorwaarde. Ik doe mijn werk als verzorgende vanuit mijn hart. De zorg is een enorm mooi beroep, dus dat zeg ik niet zomaar vaarwel.”