Volledig scherm
geralda den ouden schreef een brandbrief aan premier rutten[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

Leerdamse vertelt op tv over problemen in de zorg

De Leerdamse Geralda den Ouden schuift vanavond aan bij Omroep MAX. In het maatschappelijke tv-programma Meldpunt! doet ze haar verhaal over problemen in de zorgsector. Het programma start om 19.20 uur.

Den Ouden vergaarde vorige maand landelijke bekendheid met haar brandbrief aan Mark Rutte. Ze besloot om alle frustraties van haar werk van zich af te schrijven omdat ze telkens tegen dezelfde problemen aanloopt. Personeelstekort, overbelaste mantelzorgers en dementerenden die verdwalen in hun eigen huis. ,,Al jaren wordt de zorg kapot bezuinigd. U weet dit, want u heeft dit mogelijk gemaakt'', schreef Den Ouden onder meer aan Rutte.

'Meer personeel nodig!'

In haar brief riep ze de politiek op om snel actie te ondernemen. ,,Er is meer personeel nodig”, geeft ze aan. Den Ouden maakt zelf de planning voor een klein zorgteam in Houten en krijgt de roosters met geen mogelijkheid gevuld. ,,Dat speelt niet alleen hier, dit probleem hebben we in het hele land.''

De via Facebook opgestelde brief werd ruim 16.000 keer gedeeld en maakte overal de tongen los. De Leerdamse werd zelf gebeld voor allerlei mediaverzoeken. Ook collega’s belden Den Ouden op om haar te complimenteren of om hun eigen verhaal te delen.

Gisternacht was de 37-jarige Den Ouden te gast bij Dit is de Nacht, een radioprogramma van NPO 1.

poll

De borden 'Gorinchem-centrum' moeten vervangen worden door borden 'Gorcum-Vesting'

  • Eens, dat spreekt veel meer aan (51%)
  • Oneens, het is toch gewoon een centrum (49%)
641 stemmen