Volledig scherm
Illegaal vuurwerk, foto ter illustratie. © ANP

Leerlingen van school in Andel raken ernstig gewond bij afsteken van illegaal vuurwerk

De 15-jarige jongen die woensdag ernstig gewond raakte na het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk, blijkt een leerling van Curio Prinsentuin in Andel te zijn. Ook de twee andere jongens die betrokken waren en gewond raakten, zitten er op school. 

Ouders van alle leerlingen kregen donderdag een brief over het ernstige ongeluk. Curio Prinsentuin drukt hen op het hart om vooral met hun kroost over (illegaal) vuurwerk te praten. ,,Er is geen dagelijkse tassencontrole. De politie voert wel jaarlijks op school een kluisjes- en tassencontrole uit. Een afspraak met de politie stond reeds gepland.’’ Ook wordt er in deze tijd van het jaar in de lessen extra aandacht besteed aan de gevaren van vuurwerk. 

Geschorst

Het ongeluk vond na schooltijd plaats in Dongen. Het is niet duidelijk of de klasgenoten het vuurwerk ook op school bij zich hadden. ,,Maar wie op school betrapt wordt met vuurwerk, wordt geschorst. De politie wordt altijd ingeschakeld, ook als de school slechts een vermoeden heeft van vuurwerkbezit.’’

De jongens staken in Dongen een Cobra af, dat is bijzonder krachtig en illegaal vuurwerk. Eén van hen, een 15-jarige jongen, is een aantal vingers kwijt en mogelijk een hand. De klasgenoten van de slachtoffers hebben met hun mentor en het ondersteuningsteam van de school gepraat over het vuurwerkongeluk. Het schoolbestuur zegt het ongeluk zeer te betreuren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Andel en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland