Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Loevestein. © ANP

Letteren op Loevestein met Connie Palmen en Adriaan van Dis

Alles hielp zaterdagavond mee om van het literatuurfestival Letteren op Loevestein een schitterend 25-jarig jubileumfeest te maken voor het Woerkums Literair Café. Veel publiek, een verrukkelijke voorjaarsavond en een dijk van een programma.

Er werd nog lang na-gefotografeerd, die zachte, heldere avond op Loevestein, waar dé ster van de show - het Slot zelf - volop stond te stralen in het sterrendecor. Niemand weerstond de drang om bij het weglopen over de slotgracht nog een laatste keer achterom te kijken. Een laatste blik op of foto van het oude kasteel als mooi besluit van 'Letteren op Loevestein', de meer dan waardige viering van 25 jaar Woerkums Literair Café.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.