Volledig scherm
Tractorpulling. Foto ter illustratie. © Cor de Kock

Lexmond maakt zich op voor derde editie Trekkertrek

Liefhebbers van ronkende motoren en glimmend staal kunnen morgen hun hart ophalen tijdens de derde editie van de Trekkertrek in Lexmond. Ruim honderd tractors verschijnen namelijk zaterdag aan de start op het terrein aan de Achthoven.

De trekkertrek, ook wel tractorpulling genoemd, heeft een uitgebreid programma dat bestaat uit zeven wedstrijden en twee demo’s. Het evenement begint zaterdag om 12.00 uur met de categorie 4,5 Ton Standaard en wordt om 20.00 uur afgesloten met de categorie 11 Ton Standaard. Als de tractors uitgeraasd zijn, begint de afterparty met de band Niks aan de Zeis.

Bezoekers kunnen genieten van demo’s van bijzondere machines, zoals de Red Dream, Secret of the Valley en de Wild Pirate. Voor de kinderen is een speciaal programma opgesteld, zo zijn er quads, een stormbaan, graafkraantjes en een zweefmolen.

Opbouw

Afgelopen maandag zijn de vrijwilligers - met echte Trekkertrek Lexmond-zonnebrillen - begonnen met de voorbereiding van de baan. Inmiddels wapperen de vlaggen op het terrein, is de horeca er klaar voor en is ook het parcours voor de quads klaar. 

Op de video hieronder is te zien hoe de baan klaar is gemaakt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Lexmond en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (59%)
  • Niet mee eens (41%)
1987 stemmen