Archeoloog Antoine Mientjes op de stadswal bij de Duveltjesgracht. Achter hem is de opgraving te zien waar hij tot eind vorige week onderzoek deed.
Volledig scherm
Archeoloog Antoine Mientjes op de stadswal bij de Duveltjesgracht. Achter hem is de opgraving te zien waar hij tot eind vorige week onderzoek deed. © Cor de Kock

'Liefst verder de diepte in'

Archeoloog Antoine Mientjes levert vandaag bij de gemeente een rapport in over de vondst bij de Duveltjesgracht. ,,Deze is van belang  voor Gorinchem.''

 1. Opnieuw zorgen om ‘vele honderden kasten’ met honingbijen in Biesbosch

  Opnieuw zorgen om ‘vele honderden kasten’ met honingbij­en in Biesbosch

  Verdringt de honingbij wilde bestuivers in de Biesbosch? Daarover maakt de partij Progressief Altena zich zorgen. De fractie heeft vragen gesteld aan het college van Altena. ‘Met name in de Noordwaard, maar ook in de Oostwaard, staan op dit moment vele honderden kasten, bevolkt door de daarbij behorende honingbijen’. Honingbijen kunnen andere bijensoorten beconcurreren, wat zorgt voor minder biodiversiteit.
 2. Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’
  PREMIUM

  Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’

  Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40).
 1. Dierenbelangenorganisatie: ‘Stop met inzetten van honden en paarden bij rellen'
  Play

  Dierenbe­lan­gen­or­ga­ni­sa­tie: ‘Stop met inzetten van honden en paarden bij rellen'

 2. De Jonge over tegenvaller AstraZeneca: 'Wij rekenen op forse leveranties'
  Play

  De Jonge over tegenval­ler AstraZene­ca: 'Wij rekenen op forse leveran­ties'

Rivierenland