Jannie en Cees van Pelt uit Schoonrewoerd komen niet buiten tijdens de corona-crisis. Omdat ze in de risicogroep zitten ontmoeten ze geen mensen meer. Behalve door het raam of aan de deur. Het is een lastige tijd, maar ze houden de moed erin, o.a. door in de achtertuin op een fietsmachine de benen in beweging te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jannie en Cees van Pelt uit Schoonrewoerd komen niet buiten tijdens de corona-crisis. Omdat ze in de risicogroep zitten ontmoeten ze geen mensen meer. Behalve door het raam of aan de deur. Het is een lastige tijd, maar ze houden de moed erin, o.a. door in de achtertuin op een fietsmachine de benen in beweging te houden. © Gijs Kool

Lieve Cees en Jannie, het wordt buiten alleen maar mooier dus blijf maar gezond en blijf maar binnen

de ontmoetingIn de Ontmoeting gaat verslaggever Gijs Kool op reis door het Rivierenland en schrijft verwonderd over de mensen, dieren en dingen die hij daar tegenkomt.

Jullie zijn al bijna 70 en nu doodsbang om naar buiten te gaan. Dus blijven jullie binnen. Toen jij, Cees, eind maart jarig was, kwamen je kinderen en kleinkinderen even langs om bij de voordeur te praten. Verder komen jullie niet. Toen een vrijwilliger langskwam van de kerken die samenwerken om mensen als jullie te helpen, was er een cameraploeg bij. En dus kwamen jullie op tv. En nu zitten jullie weer binnen en op jullie dakterras.

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (68%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (32%)
527 stemmen