Volledig scherm
PREMIUM
De autobedrijven aan de Buitenbaan.

Lingewijk schrikt van vervuiling

Bewoners van de Gorcumse Lingewijk sloeg de schrik om het hart toen ineens bij een nieuwbouwlocatie aan de Buitenbaan een waarschuwingsbord stond. De grond ter plekke blijkt zo vervuild dat werknemers volgens wettelijke regels beschermende kleding moeten dragen.

Quote

Niemand wist wat er aan de hand was: je kijkt toch op als er ineens zo’n bord staat.

Wijkbelang Lingewijk

Bewoners trokken bij hun buurtgenoten van Wijkbelang Lingewijk aan de bel toen begin deze week bij het opengebroken trottoir aan de Buitenbaan ineens een bord met de waarschuwing ‘bodemverontreiniging’ werd neergezet. Een aannemer verlegt op die locatie de gasleiding die vanuit de Lingewijk onder de A15 door naar Papland loopt. De leiding moest worden verlegd omdat binnenkort aan de Buitenbaan een woonwijk wordt gebouwd. De 31 huizen kunnen niet bovenop de leiding worden neergezet.

,,We kregen een telefoontje en een van onze bestuursleden had dat bord ook al zien staan’’, vertelt een woordvoerder van Wijkbelang Lingewijk. ,,Maar niemand wist precies wat er aan de hand was. Je kijkt toch op als er ineens zo’n bord wordt neergezet. Moeten we ons zorgen maken?’’