Burgemeester Reinie Melissant spelde de lintjes bij het afscheid op.
Volledig scherm
Burgemeester Reinie Melissant spelde de lintjes bij het afscheid op. © COR DE KOCK

Lintje voor vertrekkende raadsleden in Gorinchem

Een grote verrassing voor Gemma Biesheuvel- van Diemen en Tamara Hoogesteger. De raadsleden kregen bij hun afscheid van de Gorcumse gemeenteraad een koninklijke onderscheiding.

Lid in de Orde van Oranje Nassau, zo mogen zowel Biesheuvel-van Diemen als Hoogesteger zich vanaf heden noemen. Biesheuvel-van Diemen werd onderscheiden vanwege haar 12-jarige lidmaatschap van de gemeenteraad in Gorinchem namens de Partij van de Arbeid. Hoogesteger kreeg haar onderscheiding eveneens voor haar 12-jarige lidmaatschap in de Gorcumse gemeenteraad. Hoogesteger deed dat tussen 2002 en 2015 namens de D66, daarna ging zij op persoonlijke titel door onder de naam Fractie Hoogesteger.

,,Ik sluit met genoegen mijn raadstijd af’’, sprak Hoogesteger haar dankwoord uit. ,,Het was pittig. Deels door mijn fysieke gesteldheid, maar ook door de politieke ontwikkelingen. Ik ben blij dat anderen met frisse moed en open vizier een nieuwe start maken.’’

Intensieve jaren

Biesheuvel-van Diemen: ,,Het zijn twaalf prachtige en intensieve jaren geweest. Ik weet dat ik het raadswerk enorm ga missen. Maar er komt ook ruimte voor andere dingen. Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld en altijd met hart voor de stad.’’

Naast Biesheuvel-van Diemen en Hoogesteger keren ook Lies van Aelst, Karl Lutterkort (beiden SP), Ibrahim Elmaci (PvdA), Hank Leverington (Stadsbelang), Peter van Mersbergen (GroenLinks), Francis Alba Heijdenrijk (D66), Anne de Jong (ChristenUnie-SGP), Ronald van Luijk (VVD), Nely Maris-Exel (CDA) niet terug in de gemeenteraad. Morgen wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland