Volledig scherm
De actiegroep poseerde onherkenbaar met zonnebril en muts op. © Pel Astrid

Lokaal Alert: Niet in gesprek gaan met actiegroep met bivakmuts op

De politieke partij Lokaal Alert vindt het vreemd dat de burgemeester van Vijfheerenlanden de actiegroep Hogeheerenlanden heeft uitgenodigd voor een gesprek. ‘Inwoners die met bivakmutsen op de krant halen, zijn geen gesprekspartner’. 

Dat zei fractievoorzitter en enig raadslid van de partij Lokaal Alert, Harry van Tilburg, gisteravond bij de gemeenteraadsvergadering in Meerkerk. Volgens Van Tilburg zou burgemeester Jan Pieter Lokker niet met mensen in gesprek moeten gaan, die zich op zo'n manier profileren. Lokker heeft hen juist uitgenodigd om eens te komen praten.

De actiegroep verwisselde op nieuwjaarsnacht de pas neergezette borden van de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden (in Leerdam en Zederik) in borden met met ‘Zuid-Holland’ en ‘Hogeheerenlanden’ erop. Voor het AD poseerden ze tijdens die actie, onherkenbaar met zonnebril en mutsen op. Ook zijn ze een petitie gestart ‘om te voorkomen dat Zederik buitenspel gezet gaat worden in de nieuwe fusiegemeente’. Die is inmiddels ruim 500 keer ondertekend

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland