Volledig scherm
Ontwikkelaar ProSor wil achttien appartementen bouwen in het pand. © Arie Kievit

Luxe appartementen in pand V&D Gorinchem

Het voormalige pand van V&D Gorinchem is verkocht. Ontwikkelaar ProSor telde er zo’n 2 miljoen euro voor neer.

Er ligt al een plan klaar om er snel appartementen in te bouwen, boven een winkelruimte op de begane grond.

De inkt op de overeenkomst is net opgedroogd. Het warenhuis aan de Krijtstraat, dat in april 2016 de deuren sloot, werd dinsdag door de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer verkocht aan projectontwikkelaar ProSor bv.

Quote

Zulke grote appartemen­ten, midden in hartje stad, zijn best bijzonder

Dat is inmiddels een bekende partij in de Gorcumse binnenstad, want deze heeft ook de vroegere SNS-bank in de Arkelstraat, het oude postkantoor in de Katerstraat en het voormalige Sommer-pand in de Westwagenstraat herontwikkeld.

Luuk Ophoff van Woonaccent Makelaars is aankoopmakelaar geweest van de oude V&D-winkel en hij heeft de tekeningen voor de nieuwe invulling op zijn bureau liggen. ,,We zijn van plan om hier achttien grote appartementen te maken. Met grote buitenruimten, een chiquere uitstraling door de hoge plafonds en eigen, inpandige parkeerruimte op wat nu de begane grond is’’, beschrijft Ophoff..

,,Zulke grote appartementen, midden in hartje stad, zijn best bijzonder.’’ Op de begane grond komt volgens hem ook nog een winkelruimte, die wel wat kleiner wordt dan nu het geval is, vanwege de inpassing van de parkeerplaatsen.

Ophoff hoopt dat de verkoop van de appartementen nog dit jaar van start kan gaan bij Woonaccent Makelaars. De ombouw van het gebouw zou dan komend voorjaar al kunnen beginnen.

De appartementen worden 100 tot 175 vierkante meter groot, exclusief de buitenruimte. De verkoopprijzen zijn vanaf ongeveer 300.000 euro. Woonaccent heeft voor geïnteresseerde kopers meer informatie klaar liggen.

Theaterpodium

De gemeente Gorinchem had de V&D op het oog als een mogelijke locatie voor een groot theaterpodium, met daarbij nog andere cultuurvoorzieningen zoals de bibliotheek. Een onderzoeksbureau had de opdracht gekregen om zich over dit idee en de locatie Nieuwe Doelen te buigen. Dit plan is nu dus van de baan.

De huidige huurder van het pand, Maxx Outlet, heeft een contract tot het einde van dit jaar. 

Rivierenland