Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Maatregelen tegen automobilisten die Mosgroen in Leerdam gebruiken als doorgaande weg

Er worden maatregelen genomen om te zorgen dat automobilisten niet meer zo makkelijk de Mosgroen, in de Leerdamse nieuwbouwwijk Broekgraaf, gebruiken als doorgaande weg.

Dat zegt wethouder Huib Zevenhuizen in reactie op vragen van de PvdA. Volgens die partij waren er veel klachten van bewoners over het intensieve gebruik van de Mosgroen, terwijl deze straat eigenlijk alleen maar toegankelijk is voor beperkt verkeer.

Zevenhuizen legt uit dat de Mosgroen op dit moment een tijdelijke inrichting heeft. Er is een verharding aangelegd, zodat het bouwverkeer er makkelijker gebruik van kan maken. ,,In de nabije toekomst zal de straat worden ingericht als fiets- of wandelpad.''

Ontmoedigen

Volgens hem is het 'niet aannemelijk' dat automobilisten de Mosgroen nu al gebruiken als doorgaande weg. ,,Daarvoor moeten ze door mul zand rijden.'' Toch belooft hij aanvullende maatregelen te nemen die het doorrijden van de straat moeten ontmoedigen.

Op de vraag van de PvdA of het mogelijk is om iets in de bebording aan te passen in de Leerdamse nieuwbouwwijk, geeft Zevenhuizen aan dat dit toch niet wenselijk is. Wat hem betreft moet het aantal borden in een 30 kilometergebied beperkt worden gehouden. En alleen bebording worden toegevoegd op plekken waar de situatie onduidelijk is.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland