Volledig scherm
Een fragment uit de film: een leguaan koestert zich in de zon. © Evert van den Bos/Galapagos: Hope for the future

Maker natuurfilm over Galapagoseilanden te gast in Gorcums theater Peeriscoop

Filmmaker Evert van den Bos is zondag 19 januari te gast in theater Peeriscoop in Gorinchem. Hij is uitgenodigd door de organisatie van het Internationaal Film Festival Gorinchem die die middag zijn film Galapagos: Hope for the future laat zien.

Van den Bos heeft al de nodige documentaires en natuurfilms op zijn naam staan. Zijn carrière nam een vlucht toen hij in 1995 Hugo van Lawick leerde kennen. Van Lawick was getrouwd met Jane Goodall die bekend werd door haar studies van chimpansees. Van de Bos wist naar zijn zeggen al sinds zijn zevende dat zijn hart bij de natuur lag.

Uitleg    

De filmmaker geeft zondag uitleg hoe de vorig jaar verschenen film Galapagos: Hope for the future tot stand is gekomen. Het is een portret over de eilandengroep en haar natuur midden in de Stille Oceaan nabij Ecuador. De documentaire laat zien hoe onderzoekers zich inzetten om het kwetsbare ecosysteem van de eilanden toekomstbestendig te maken.

Zondagochtend heeft het Internationaal Film Festival Gorinchem de Argentijnse film An Unexpected Love geprogrammeerd. Belangestellenden kunnen vooraf aanschuiven bij een ontbijt in de Bank van Noppes. Tickets zijn te reserveren via de website van de organisatie.

Rivierenland