De ramkrakers sloegen vitrines van de winkel kapot en namen voor een groot bedrag aan sieraden mee.
Volledig scherm
De ramkrakers sloegen vitrines van de winkel kapot en namen voor een groot bedrag aan sieraden mee. © AD

Man (26) moet de cel in voor ramkraak waarbij honderden horloges werden gestolen

Hij was erbij toen op 9 juni 2017 een ramkraak werd gepleegd op juwelier ‘t Oude Schooltje in Sleeuwijk. Dat bekende de 26-jarige Tilburger zelf. Van de rechter moet hij daarvoor zestien maanden de cel in. Ook moet hij de juwelier een schadevergoeding van ruim 28.000 euro betalen. Justitie had een hogere celstraf van 27 maanden geëist.

Bij de kraak waren meer daders dan alleen de Tilburger betrokken. Wie dat zijn wil de Tilburger, die een goede bekende van de politie is, echter niet zeggen. De ramkrakers sloegen in 2017 vitrines van de winkel kapot en namen voor een groot bedrag aan horloges en sieraden mee. Deze ’buit’ werd nooit teruggevonden.

Een bloedspoor op het glas van een van de vitrines leidde naar de Tilburgse verdachte. Voor de ramkraak werd een Volvo gebruikt die in de plaats Biest-Houtakker was gestolen. De 26-jarige ontkende daar iets mee te maken te hebben, maar ook hiervoor wordt hij veroordeeld.

Geen verrassing

De man had het volgens de rechter kunnen weten toen hij bij zijn kameraden in de wagen stapte. Want hij wist dat ze op weg waren om een kraak te plegen.

De rechter: ,,Ramkraken worden doorgaans niet met de eigen auto gepleegd, het ligt voor de hand dat een gestolen auto wordt gebruikt.” De Tilburger moet de eigenaren van de Volvo een schadevergoeding van bijna achthonderd euro betalen.

Rivierenland