Volledig scherm
De politie nam dertien auto's, een camper en een motor in beslag, met een totaalwaarde van ruim 200.000 euro. © Politie Zeeland-West-Brabant

Man (50) uit Nieuwendijk opgepakt in grote witwaszaak

Een 50-jarige man uit Nieuwendijk is vanmiddag opgepakt omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij het witwassen van crimineel geld. Bij een grootscheepse politieactie op acht adressen werden nog eens zeven arrestaties verricht en nam de politie dertien auto's, een camper en een motor in beslag, met een totaalwaarde van ruim 200.000 euro. 

De Belastingdienst inde bovendien een bedrag van 35.000 euro en nam vier voertuigen in beslag. Ook is beslag gelegd op twee rekeningen met een tegoed van tienduizenden euro's en op een woning in Oosterhout.

Ondermijnende criminaliteit

Zes van de zeven andere verdachten in de witwaszaak (in leeftijd variërend van 29 tot 59 jaar oud) zijn afkomstig uit die Brabantse plaats. Ook een 61-jarige Bredanaar werd aangehouden. Volgens de politie zijn de arrestaties het gevolg van extra budget voor de bestrijding van zogenoemde ‘ondermijnende criminaliteit’. 

Alle verdachten zitten vast en worden verhoord. ,,Indien het onverklaarbare vermogen niet met een legale transactie aangetoond kan worden, kan dit ertoe leiden dat de dader het geld of de dure auto kwijtraakt en er strafrechtelijke vervolging plaatsvindt”, stelt de politie.

De actie was een samenwerking tussen politie, het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC), de gemeente, Belastingdienst, Douane, het Openbaar Ministerie en het CJIB. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Nieuwendijk en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland