Volledig scherm
De betreffende bus van autobedrijf Den Breejen in Almkerk. © Autobedrijf Den Breejen

Man acht keer geflitst met gehuurde bus die hij nooit terugbracht

Een autobedrijf in Almkerk heeft een huurder een week de tijd gegeven om een nooit teruggebrachte gehuurde bus alsnog in te leveren. Nu een reactie uitblijft, gooit de verhuurder zijn foto op internet. De wagen werd acht keer geflitst, daarna loopt het spoor dood.

De bus werd begin deze maand niet meer teruggebracht na de huurperiode. Op het mailadres en telefoonnummer dat de man invulde, komt geen respons, zo verhaalt autobedrijf Den Breejen uit Almkerk.

Vorige week plaatste het bedrijf al een oproep zonder de beelden van de camera uit de zaak, inmiddels is de bus nog niet terug en zijn de screenshots waar de man duidelijk te zien is alsnog op Facebook gezet. 

Stickers eraf

‘We willen heel graag met deze meneer in contact komen zodat we hem kunnen herinneren dat hij onderstaande personenbus, met kenteken GL-581-R, weer terugbrengt na een huurperiode’, schrijft het bedrijf erbij. Om herhaling te voorkomen overweegt Den Breejen het hele wagenpark te voorzien van gps-trackers, zodat altijd te zien is waar de auto’s en busjes zijn.

Intussen reed de verdachte - of iemand anders die de wagen inmiddels heeft - doodleuk een stapeltje van acht verkeersboetes bij elkaar. Onder meer in Tilburg, waar hij vier keer werd geflitst, zo bleek uit de post van het Centraal Justitieel Incassobureau. Daarna loopt het spoor dood. 

Op de flitsfoto’s is te zien dat de bestickering van de bus is afgehaald. Het bedrijf heeft het kenteken - GL-581-R - gedeeld, in de hoop dat oplettende weggebruikers hem zien rijden. Den Breejen laat weten nooit eerder bestolen te zijn van een huurwagen. Het bedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan van verduistering.

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen