Volledig scherm
Bij een bedrijfsongeval in een schip in Werkendam is een man om het leven gekomen. © Jurgen Versteeg/FPMB

Man komt om het leven bij bedrijfsongeval in Werkendam

UPDATEBij een bedrijfsongeval aan de Biesboschhaven Noord in Werkendam is maandagmiddag een dode gevallen. Het ongeluk gebeurde bij scheepsbouwer Concordia Damen.

Het slachtoffer werd in de machinekamer onder een kast aangetroffen, meldt de politie. Die is waarschijnlijk omgevallen, waarna het slachtoffer bekneld raakte. De precieze toedracht wordt nog onderzocht. 

Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, de brandweer en de politie, kwamen ter plaatse maar hulp mocht niet meer baten. De inspectie SZW is ter plaatse voor onderzoek. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend gemaakt.

Medeleven

,,Damen betuigt haar diepste medeleven aan de familie en andere nabestaanden en aan de direct betrokken collega’s. Wij werken nauw samen met de inspectie om de exacte toedracht boven water te krijgen", laat woordvoerder Harriet Slager van Damen Concordia weten.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek op het terrein van Concordia Damen in de Biesboschhaven Noord in Werkendam. © AD/Michiel Straub

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen