Volledig scherm
De Scania-vrachtwagen die werd gebruikt bij de containerdiefstallen. © Instagram Wijkagent Drunen

Man uit Giessen opgepakt voor containerdiefstallen Arkel en Gorinchem

In het Brabantse Drunen is een man opgepakt die mogelijk betrokken is bij recente containerdiefstallen in Gorinchem, Arkel en Noord-Brabant. Twee van die gestolen containers en de Scania-truck die de dieven gebruikten, zijn gevonden.

Bij bedrijven in Gorinchem en Arkel reden dieven op klaarlichte dag met een truck met oplader bedrijventerreinen op om containers vol metaal op te laden en spoorloos te verdwijnen. Eén van de gedupeerde bedrijven, Van den Heuvel uit Spijk, waarschuwde haar branchegenoten. Van den Heuvel, een recyclingsbedrijf, had containers met metaal bij klanten in Arkel en Gorinchem staan. Op beelden van beveiligingscamera's is te zien hoe de Scania-truck aan komt rijden, de containers met metaal op de oplegger tilt en weer wegrijdt. 

De dieven maakten gebruik van nagemaakte kentekenplaten - met het kenteken van een bestaand bedrijf dat niets met de diefstallen van doen had. Ook bij bedrijven in Den Bosch en Drunen sloegen de containerdieven op die manier toe. De Scania-truck had steeds een andere kleur. De politie adviseerde bedrijven naar aanleiding van de diefstallen om vrachtwagens die ze niet herkennen te controleren. 

De verdachte uit Giessen, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, is aangehouden na onderzoek van de landelijke politie-eenheid. Naast de twee gestolen containers en de Scania-truck, werden er op een andere, niet bekendgemaakte plek nog eens twee gestolen containers gevonden. De aangehouden man zit vast. Of er nog meer verdachten in beeld zijn, is niet duidelijk. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland