Volledig scherm
In totaal zes wapens werden gevonden in de woning van de man. De politie vermoedt dat het gaat om luchtdrukwapens. © Politie

Man uit Woudrichem opgepakt voor online aanbieden van wapens

Een 33-jarige man uit de gemeente Woudrichem is zaterdag aangehouden omdat hij enkele dagen geleden wapens op het internet heeft aangeboden. In zijn woning werden nog meer wapens en een gebruikershoeveelheid drugs gevonden, meldt de politie. 

Enkele dagen geleden stuitte de politie op een online advertentie waarin de man een tweetal wapens aanbood. Via een vordering aan de beheerder van de website kon het IP-adres van de verkoper worden achterhaald. 

Zaterdag heeft de politie het adres van de man bezocht en zijn woning onderzocht. Tijdens de doorzoeking werden in totaal zes wapens aangetroffen. De politie vermoedt dat het om luchtdrukwapens gaat, maar een wapendeskundige moet daar nog uitsluitsel over geven. 

Ook werden tijdens de doorzoeking soft- en harddrugs gevonden. Het ging volgens de politie op een gebruikershoeveelheid. De wapens en drugs zijn in beslag genomen. De man zit vast op het politiebureau voor verder onderzoek. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woudrichem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland