Volledig scherm
Zadels in een zadelkamer op een andere manege. Dit zijn niet de zadels van de manege in Almkerk. © Tom van Dijke

Manege in Almkerk bestolen van tien zadels

Manege Pompveld in Almkerk is bestolen van tien zadels. De inbrekers namen ook de kassa en snoepgoed mee. ‘Die zadels zijn vooral voor óns veel waard', zegt eigenares Marjolein Verwoert. 

De inbraak in de manege aan de Midgraaf is gepleegd in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 januari. De daders haalden niet alleen tien zadels weg, maar ook dozen vol snoepgoed uit de voorraad voor de kantine. Aan het pand zelf is niet veel beschadigd, laat eigenares Marjolein Verwoert weten.

Lessen gaan door

Wat de dieven met tien zadels moeten? Ze heeft geen idee. ,,Ze zijn al wat ouder en vooral voor ons veel waard, omdat we ze kunnen gebruiken voor onze eigen paarden die we verkopen. Maar op de markt leveren die zadels denk ik echt niet veel op.” Het gaat niet om de zadels voor de manegepaarden die in de lessen gebruikt worden, dus de lessen gaan gewoon door. 

Verwoert hoopt dat andere maneges in de omgeving alert zijn, ze is bang dat de daders ook elders kunnen toeslaan. ,,En we hopen dat het gemeld wordt als mensen opeens een zadel aangeboden krijgen.” De politie heeft nog geen aangifte binnen, maar adviseert de manege dat wel te doen. ,,Er was die nacht wel een verdacht persoon op het terrein en dat is gemeld, maar er is nog geen aangifte", aldus een woordvoerster.

Rivierenland