Volledig scherm
Marcel Fränzel wordt de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Altena. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Marcel Fränzel wordt waarnemend burgemeester van Altena

Marcel Fränzel (58) wordt de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Altena. Dat heeft de gemeente, die per 1 januari ontstaat uit een fusie van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, vandaag bekend gemaakt.

De waarneming geldt tot de procedure voor de benoeming van een nieuwe vaste burgemeester is afgerond. Heel verrassend is de keuze voor D66‘er Fränzel niet. Hij begeleidt sinds 2016 als extern voorzitter de fusie tussen Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Verder heeft hij de nodige ervaring als bestuurder. Zo hield hij als waarnemend burgemeester de stoel warm in Oosterhout (2018), Meijerijstad (2017), Veghel (2016) en Noord-Beveland (2015), was hij raadslid (1990-1994) en wethouder (1994-2002) in Amersfoort en de vaste burgemeester (2002-2013) van de gemeente Woensdrecht.

Studie

Behalve zijn bestuurlijke ervaring komt ook zijn Masteropleiding Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit mogelijk goed van pas. Fränzel heeft deze studie in 2012 afgerond met een scriptie over ‘Gebiedsgebonden politiezorg en de rol van de wijkagent’. Deze kennis kan hij goed gebruiken bij het Aalburgse dorp Veen, waar tijdens de jaarwisseling traditiegetrouw auto’s in brand worden gestoken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen