Volledig scherm
De Voorstraat in Asperen. © Google Maps

Meer dan miljoen voor herinrichten twee straten in Asperen en Heukelum

Voor het herinrichten van de Torenstraat in Heukelum en de Voorstraat in Asperen verwacht Lingewaal meer dan een miljoen euro kwijt te zijn.

Dat meldt wethouder Govert van Bezooijen (financiën) van Lingewaal. De beide straten zijn verouderd, de klinkers zijn verzakt en de riolering is aan vervanging toe. Ook moeten er, in ieder geval aan de Voorstraat in Asperen, maatregelen komen tegen hardrijders - al langer een ergernis van omwonenden.

Hoe duur dat precies zal worden, is nog niet bekendgemaakt. Het plan van aanpak voor de straten is nog niet gepubliceerd, de raadsleden krijgen het binnenkort voorgeschoteld. Wel schat wethouder Van Bezooijen in dat het meer dan een miljoen euro wordt.

,,Dat het werk moet gebeuren staat vast. Maar wanneer het gebeurt, hangt ook af van Geldermalsen en Neerijnen.'' Die buurgemeenten, per volgend jaar gefuseerd met Lingewaal tot West Betuwe, beslissen mee. De herinrichting regelen vóórdat de fusie een feit is, kan niet meer. Van Bezooijen: ,,Als je gaat fuseren, sta je jaren van tevoren onder toezicht van de provincie. Vanaf dat moment mag je geen nieuw beleid meer maken.''

Als de buurgemeenten en de provincie Gelderland akkoord gaan, kan nog dit jaar begonnen worden met het voorbereidende werk. De eerste schop gaat dan volgend jaar de grond in.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Asperen, Heukelum omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen